maandag 2 mei 2011

Een week met veel vrije dagen

De scholen zijn een aantal weken vrij in PE. Afgelopen woensdag was het Freedom Day en vandaag is het de viering van 1 mei en dus ben ik ook vrij. Afgelopen woensdag was de kleinzoon van Nelson Mandela in PE om een erepenning in ontvangst te nemen. Er zijn vele gebouwen, bruggen, voetbalstadion en ga nog maar even door, naar Mandela vernoemd. Speciaal gebouwd voor de WK in 2010 wordt het stadion gelukkig nog regelmatig gebruikt alleen niet voor voetbal. Er worden concerten gegeven, Neil Diamond was er onlangs en ook wordt het gebruikt voor andere sporten zoals rugby en cricket. Gelukkig maar!!

En intussen gaan we van de zomer naar de winter en die overgang was wel heel erg groot. Zo zit je de ene dag nog lekker in je shirtje buiten thee te drinken en dag later zit je met de pittenzak op schoot omdat het zo koud is. Maar de laatste paar dagen is het weer lekker warm. Het heeft hier flink geregend en dat is maar goed ook, want het is hier erg droog. Moeten we wÉÉr blij zijn!!

Als het kouder is zie je bijna geen mensen op straat lopen in de townships. Ze vinden die kou maar niets (wie wel?) en duiken gewoon hun bed in. Gezellig buiten lopen en kletsen zit er voor deze mensen niet bij op zo’n dag. Deze week nog een tour gedaan en het is helemaal mijn ding. Een praatje maken met de mensen en vragen hoe het gaat, het gaat nooit goed. Maar je luistert geduldig en dan loop je maar weer verder.

De hele week stonden de kranten al vol van de Royal Wedding en vrijdag was het zover. Alles op de zuidafrikaanse zender staat in het teken van de bruiloft. Ik kon niet alles zien, maar een lieve vriendin, Petra, heeft het voor me opgenomen. Dan ga ik er maar eens lekker voor zitten.

Gisteren naar Addo olifanten park geweest en dat was pieken. De 1e keer dat ik er was in 2009 hebben we alleen mensen gezien, maar gisteren was het raak. Zebra’s, olifanten, kudu’s en mooie vogelsoorten gezien in een prachtige omgeving. We hadden lekkere dingen meegenomen voor de lunch en op dat moment moest ik even aan mijn ouders denken. Kleedje erbij, eitje gekookt en alles wat erbij hoort. Gezellig hoor! Daar hielden ze ook zo van.

Vanaf morgen ga ik backstage helpen bij de musical Oklahoma. De groep is al maanden aan het oefenen en in mei treden ze 3 weken iedere avond op. Kijken wat het is en wat ik allemaal kan doen, weer wat anders.

Wens iedereen een hele goede week met veel positieve dingen!

9 opmerkingen:

  1. hoi Janny

    Wel een beetje zielig dat je met een pittenzak op schoot hebt gezeten:)
    Wij hebben al een flink aantal dagen zomerse temperaturen en dat is natuurlijk fantastisch , vooral omdat het nog maar mei is.
    Wat ontzettend leuk dat je dit keer zo veel dieren hebt kunnen zien.
    De musicalgroep zal vast blij zijn met je hulp.
    Geniet ervan en nog een fijne week

    liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Janny, je liegt, we hebben vorige keer in 2009 ook olifanten-drollen en een dode buffel gezien.O ja, en zo'n schurftige hyena, weet je nog :-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo janny, helemaal goed nu. Een leuk bericht. Lekker al die vrije dagen,jammer dat het dan frisser is en een kachel is er natuurlijk niet. Hier was het een aantal dagen zomers warm. Kan me het uitstapje met de picknick wel voorstellen, weet dat ook nog van je ouders, vooral het eitje erbij! Leuk dat je nu wel zoveel dieren hebt gezien, anders zou je nog denken dat die er helemaal niet zijn. Heb je er wel foto's van genomen? Gek dat ze in Zuid Afrika zo veel aandacht aan de Royal Wedding besteden. Inmiddels al gezien?
    Ben benieuwd wat je aandeel wordt bij de musical, straks mag je nog meezingen!!
    Een hele fijne week gewenst, liefs Henk en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Jaap en Hanny2 mei 2011 om 22:11

    Hallo Janny,

    Jij bibbert van de kou en zoals je al in eerdere reacties hebt gelezen genieten wij hier van heerlijke zonnige dagen. Al was er vandaag een straf koud windje. Hier is het ook kurkdroog, dus voor de natuur kan een buitje regen ook geen kwaad. Gevolg grote duinbranden aan de kust. Ben benieuwd naar je verhalen van de musical. Wij kijken nog steeds naar je foto's uit. Een goede week. Hartelijke groet Jaap en Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. hoi Janny,
    Genieten van wat vrije tijd is ook heerlijk toch
    en wij maar zwoegen hier!! (ha, ha)
    Wij hebben wel een mooie Koninginnedag gehad, goed weer en een hoop te doen!
    KIZ had een mooie uitzending met Janny Franken "Onderweg"
    Hou je taai, maar weer en groetjes
    Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha Janny,

    Leuk om te helpen bij een musical! Weer een nieuwe ervaring. Ik las het al op een andere plek op internet....iemand was aan het klagen dat hij nu zelf eten moest koken, hihi. Xio weet er meer van ;)
    De koninklijke familie heeft je hier wel gemist op hun feestje. Ze vonden het wat stilletjes. Tja, wij ook.

    Liefs,
    Rinus en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Janny,

    Ik zou graag even om een hoekje willen kijken. Je beleeft zo veel en het is allemaal zo anders dan de gewone dingen hier....of misschien ook weer niet. Je leeft echt in een omgekeerde wereld. Olifanten....koeien, winter....zomer, donkere mensen....blanke mensen...fantastisch wat een belevenissen. En nu ook nog een musical. Als je terugkomt krijgen we misschien wel: Janny...the musical! Dat zou wat zijn. Geniet maar weer lekker verder dan doen wij dat ook. Dikke knuffel Emmy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmmm, wel olifanten, wij niks, nada, noppes.
    Zijn vandaag in Kaapstad aangekomen, prachtig weer en wederom genoten van deze mooie stad, morgen nog de hele dag en vrijdag weer naar huis. Ook goed, ook thuis wacht er weer veel op ons.

    Baie groete,

    Jan en Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Leuk de foto's Janny!!
    Heel leuk om je te volgen!

    Succes en geniet! Liefs Lot

    BeantwoordenVerwijderen