woensdag 20 april 2011

Een paar dagen Kaapstad en omgeving

Vorige week vrijdag naar Kaapstad vertrokken en vanmiddag weer terug in PE. Van PE naar Kaapstad is 786 km en in een dag te doen; als het moet. Ik was samen met Marieke, want ze moest naar het Nederlandse Consulaat. We gaan met mijn auto, want deze moet wat kilometers maken om wat soepeler te worden.

We logeren even buiten Kaapstad in Kommetjie, bij vrienden van Jan en Ada Rosman. Een klein dorpje, 30 km vanaf Kaapstad maar erg leuk. Er staan 2 cafes en ook nog loodrecht tegenover elkaar. Van daaruit mooi tochten gemaakt en zondag naar Stellenbosch en Franshoek gereden. Geweldige omgeving met allemaal mooie witte huizen, de ene nog mooier, groter en chiquer dan de ander. Langs de weg allemaal naamborden van wijnboerderijen en wijnproeverijen. Ja dan moet je wel wat proberen natuurlijk, je komt er niet onderuit. Alle merken die we thuis kennen komen we tegen en overal is een klein restaurant bij.

‘S morgens naar een kerk boven op de berg geweest, een pittoresk kerkje met een prachtig uitzicht over de zee.

Het was Palmpasen dus dat werd ook tijdens deze mis gevierd; zo kom je nog eens in een andere kerk. Op de terugreis naar Kommetjie komen we langs een hele grote brand die zaterdag al is begonnen. Er is veel verloren gegaan en ook een 4-sterrenhotel ging in vlammen op. Men was deze dag aan het nablussen maar de schade is enorm.

Maandag dan naar Kaapstad zelf en dat is altijd feest, zo’n mooie stad. Als je de stad binnenrijdt zie je de Tafelberg al. We zijn eerst in de binnenstad geweest om pasfoto’s te laten maken. Even gewinkeld en daarna naar Waterfront in de shoppingmalls geshopt. Komen we een paar vrijwilligers tegen van R4L. We wisten dat ze er waren maar kom ze dan nog maar eens tegen; ja dus.

Dinsdagmorgen naar het Consulaat en daarna terug richting Mosselbaay om daar te overnachten en vanmiddag terug in PE. Lekker douchen en vanavond alle mails beantwoorden. Super dat iedereen mij zo volgt en blijft volgen. Heb ik lekkere muziek op vanmorgen per post uit Nederland gekregen, gaat het licht uit. Je moet hier namelijk alles kopen licht, water, electra noem maar op. Ik snel naar de Spar een eind verderop die is tot 9 uur geopend en nu zit ik weer volop in het licht.

Ik wens iedereen een Goede week en een Fijn Pasen

Hartelijke groet

Janny

11 opmerkingen:

  1. Hoi Janny,

    Wat leuk om je berichten te volgen. Het is leuk om zo een kijkje in je huidige leven te krijgen. al die verrassende verhalen en vooral je enthousiasme. Ga zo door. Geniet nog maar lekker verder van alles. Ik wens je fijne paasdagen en ben benieuwd naar je volgende blog.

    Dikke knuffel van Emmy

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wij wensen je - door de soms barre werkelijkheid van Zuid-Afrika heen - de opstandige opgewektheid van Pasen!!!
    Liefs, Luut en Sonja

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Janny

    Je maakt wat mee:) Het klinkt super gezellig zo samen met Marieke op stap!

    Licht kopen??? Voor hoeveel heb je gekocht....voor een avondje ....een hele week?

    O, ja vanochtend ontving ik een sms-je van je....maar ik krijg een leeg schermpje. Grappig hoor. Ik blij dat je me een berichtje stuurt krijg ik niks te lezen. Maar je blog maakt het weer helemaal goed:)
    Fijne Paasdagen en de groeten aan iedereen.

    dikke kus Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  4. hoi zus
    net terug eventjes je blog gelezen nou even je hebt lange verhalen hoor
    erg mooi om te lezen
    geweldig he
    veel gr van frans en gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Janny, leuk om je enthousiaste verhaal weer te lezen en fijn dat het een gezellig weekend was. Bij jou zitten er toch wel heel veel uren in een dag! Fijn dat er toch ook nog tijd is voor ontspanning en leuke dingen bekijken en lekkere dingen te proeven!!! We kijken telkens uit naar je verhalen. Gelukkig hoeven we hier niet naar de golff te lopen om licht te houden!!
    Wij wensen je hele fijne paasdagen. Denken bij het paasvuur nog wel aan je!
    Dikke kus, Henk en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ha lieffie, wat een leuk verslag :-)
    Alvast fijn Pasen gewenst, bij ons is het sinds vandaag al feest , Deetje is 13 jaar :-D Dikke kus, ik mail je snel ,Xio ,XXX

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hallo Janny,

    Naas t werken ook lekker genieten van al moois in Zuid Afrika.
    Dat licht kopen doe je dat met muntjes. Ik kan me van vroeger bij mijn grootouders herinneren dat ze met muntjes weer gas of elektra (weet ik niet meer) hadden. Ja je wardeert de luxe wel als je dat soort dingen tegen komt. Heeft ook zijn charmes moet je maar denken.
    Vorige week naar concert van Stef Bos geweest, zong natuurlijk ook Afrikaanse liedjes.
    Fijne Paasdagen toegewenst.

    Groeten Jaap en Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi janny, leuk dat je naar kaapstad bent geweest, ben je ook nog naar de tafelberg en naar robbeneiland geweest?of had je daar geen tijd voor.Ben je langs de kust gereden van PE naar Kaapstad?Wij vonden het een prachtige route.2 weken geleden waren we nog op de tafelberg en nu hebben we alweer hard gewerkt, is het vakantiegevoel al weer voorbij en is alles weer als vanouds en dat is ook prima. heb je onze foto's ontvangen?We wensen je goede paasdagen toe!groetjes Peter en Nelleke.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Buona sera,
    Wij zijn weer terug uit Italiƫ en een (sport)illusie armer. Nooit gedacht dat er corruptie in de waterpolo wereld was. Dom dom maar weer wat wijzer geworden.

    Ach, er zijn belangrijker dingen. Dat zul jij helemaal kunnen beamen.

    Hele fijne Paasdagen aan jullie allemaal toegewenst!

    Knuffel van ons,
    Rinus en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Janny.

    Fijne Pasen gehad? Ook hier hebben we mooie dagen gehad. Stralend weer en alles volop in bloei. We blijven je volgen. Een goede werkweek gewenst.
    dikke kus van Hein en Hanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Janny,

    Je blog ontvangen. En wat leuk om je verhaal te lezen. Je maakt wat mee. Blijf je volgen. Groetjes en tot de volgende blog.

    Anita

    BeantwoordenVerwijderen