zaterdag 7 mei 2011

Het wordt steeds drukker in PE

Ik lees zojuist dat het hoog zomer is in Nederland en het is nog maar 8 mei. Dat beloofd wat te worden deze zomer. Het valt hier met bakken uit de lucht, de hele dag, maar het is niet koud. De winter is in aantocht en het is ’s avonds vroeg donker; rond 6 uur.

Deze week begonnen bij de musical Oklahoma. We moeten er iedere avond om 6 uur zijn en zijn rond 11 uur terug. We helpen backstage wat betekent dat je met de kleding moet helpen, decors weghalen en nieuwe neerzetten en meer. Daarnaast is het ook veel wachten want een decor verandert niet om de 5 minuten. Ik begin de musical al aardig uit mijn hoofd te kennen en met name de zang vind ik erg mooi. Er komt wat bij kijken ;alles moet kloppen en niets wordt aan het toeval overgelaten. Op 18 mei is de 1e show en gaat door tot en met 5 juni. Behalve op zondag en maandag is het iedere dag.

Morgen Moederdag en dat is in de hele wereld, dus ook in PE. . Er wordt hier veel aandacht aan besteed en de kranten staan vol.

Er komen steeds meer werkzaamheden bij en dat betekent dat het steeds drukker wordt, maar dat vind ik ook leuk. Er zijn vele plannen en ik vind het interessant om daar in mee te denken en te praten. Naast alle andere activiteiten geniet je steeds meer van de weekenden.

Vanmorgen voor de 1e keer geholpen bij de kerk. Het gaat hier om mannen,vrouwen en kinderen die Aids hebben uit de townships . Er waren er ruim 150. Ze krijgen allemaal een kop thee of koffie met een sandwich. Dan volgt er een korte dienst waarbij Xhosa liederen worden gezongen. Daarna krijgen ze allemaal een plastic zak met boodschappen mee. Dit is eens in de maand. Tijdens het uitdelen maak je een praatje al kan niet iedereen Engels, maar goed iemand toelachen of een arm om de schouder doet soms ook al wonderen. Erg mooi om te doen! Dit alles wordt gesponsord door gemeenteleden en winkeliers.

Intussen heb ik al aardig wat nieuwe mensen leren kennen dus dat goed. Je merkt als je verschillende dingen oppakt zoals bij de kerk, musical ed. dan werkt het wel sneller. Ik vind het wel leuk dat als mensen vragen waar je vandaan komt ze altijd iemand hebben die in Holland woont. Er zijn er ook die Nederland kennen doordat ze er geweest zijn.

Het wandelen ‘s morgens is heerlijk en je komt steeds in een andere omgeving. Ik zou wel vaker willen, maar 5.15 uur uit je bed en dan 3x in de week is wel erg veel en vroeg. Dus begin ik deze week met iemand met het zwemmen. Benieuwd hoe dat eruit ziet en hoe de zwemlessen worden gegeven. Hier zijn ook alle aquasporten zoals Jogging, fitness, zumba noem maar op. We gaan het beleven. Je moet ook wel bewegen, want je zit hier meer in de auto omdat je hier niet kunt fietsen.

Wens jullie een Fijn zomers weekend en een goede week

11 opmerkingen:

  1. Hoi Janny

    Je hebt er maar druk mee, maar dat wil je natuurlijk ook graag.
    Nieuwe mensen leren kennen en veel leuke ervaringen opdoen.
    Stef en ik zijn nu net terug van 2 dagen Lente Fair in Voorthuizen....was geweldig!!!!

    Heel veel succes met de voorberidingen voor de musical en alles wat er bij komt kijken.

    fijne week en tot de volgende blog of mail

    dikke kus Stef en Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Janny,

    Klinkt steeds meer als de 'oude' Janny; druk met heel veel leuke dingen!
    Je haalt er in ieder geval alles uit wat er uit te halen is (hm, wat een zin...)
    Er wordt echt wel veel gedaan voor de mensen die het minder hebben, begrijp ik. Een goede zaak.

    Veel plezier met de musical en zul je niet te hard gaan meezingen? Straks word je het land uitgezet ;)

    Liefs,
    Rinus en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Janny,
    Het gaat helemaal goed met je, lekker veel activiteiten, kun je je energie wel weer kwijt
    Hier is het inderdaad heerlijk weer
    Gisteravond nog naar de Budde geweest
    "Marathon man" een geweldige band, speelde daar
    We hebben lang op het terras gezeten
    Vandaag vieren we moederdag, hoe? dat zien we nog wel!
    Groetjes maar weer en knuffels
    Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Janny,

    Op deze zon nige zondagochten lees ik je nieuwe blog weer. Je bent al aardig actief daar in PE. Maar dat is ook de aard van het beestje zullen we maar zeggen. Het is inderdaad heerlijk weer hier, gisteravond tot laat buiten kunnen zitten. Hadden een verjaardagsfeestje bij de buren, ook gezellig. Veel plezier met de musical en hopelijk wordt het een goede uitvoering. Fijn dat iedereen zo enthousiast is.

    Groetjes Jaap en Hanny

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Janny,

    nu lukt het wel. Wat een activiteiten zeg Een hele fijne week gewenst, dikke kus Henk en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Janny,

    Twee van de drie Nijverdallers zijn weer thuis! We hebben een superreis gemaakt door een supermooi land. Ook Kaapstad was weer als vanouds. Jammer dat we elkaar niet konden ontmoeten maar als ik je blogs en mails goed lees dan is er voor jou geen vervelen bij.

    Jan is vandaag weer op het bad, de wasmachine heeft overuren gedraaid en alle bestelde boeken zijn inmiddels ook weer verwerkt.

    Heel veel groet'n,

    Jan en Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hallo janny,we komen net van de zang en zie ik dat er een berichtje van jou is. fijn is het om te lezen dat je het nog steeds naar je zin hebt en jij je geen moment verveeld . Toen we bij je waren was je nog aan het zoeken naar welke kerk je heen zou gaan ,heb je nu een vaste plek gevonden?[omdat je ook al hebt geholpen].
    Donderdag hebben we weer een zangersdag in veenendaal met koren van de vrije evang.gemeente in nederland.het is altijd een mooie en gezellige dag,ons koor heeft het dit jaar georganiseerd.
    We weten nog steeds niet of je onze foto's hebt ontvangen,zo niet laat het ons weten dan sturen we het nog een keer op.groetjes peter en nelleke.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hoi Janny,
    Fijn te lezen dat je steeds meer je eigen draai vindt.Leuk te lezen wat dee kerk doet, ook sociaal.Jij als blanke koppie geeft veel en ontvangt veel terug.Wat liefde allemaal niet doet!Heel veel drukkies uit de Beethovenlaan
    gr.Henk en Ria

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Janny.

    Vanuit een nu toch regenachtig Nijverdal een dikke kus van ons. Mensen ontmoeten en leren kennen. Geweldig. Geniet van de musical. We hebben net een gezellig buurtkampweekend achter de rug. Dus nog even bijkomen.
    gr. Hein en Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi Janny,

    Wat een geweldige verhalen allemaal. Vind het geweldig wat je allemaal doet. wij zijn weer terug op hollandse bodem. Afrika is geweldig. Veel succes en ga zo door en geniet van al je belevenissen.
    een lieve groet uit Enter en een knuffel van Anouk.

    BeantwoordenVerwijderen