zondag 26 juni 2011

daar ben ik weer


Daar ben ik weer.

Die dag naar de gevangenis ging dus niet door. Het was op Youth day en is iedereen vrij van school en werk, dus konden we de gevangenis gaan bekijken. We waren al om 8 uur op het afgesproken tijdstip en krijgen te horen dat het niet doorging; er is vaak geen reden. Dus maar weer terug naar huis en huishoudelijke klusjes gedaan. Iemand moet het doenJ

Op dit moment zijn we bezig met de Kinderboekenweek op kantoor. We hebben een lespakket samengesteld en willen dit onder de aandacht van de scholen brengen. In oktober komen Rasheeda en Warren, werkzaam bij R4L naar Nederland en willen graag scholen bezoeken. Het gaat om Alkmaar, Gemeente Hellendoorn en Holten. Ze komen alleen naar Nederland bij voldoende belangstelling uiteraard. Daarnaast willen ze ook graag in kerken, bibliotheken, vrouwenverenigingen langskomen om over hun leven in de townships en over Ready 4 Life te vertellen. Goede adrestips kunnen we gebruiken.

Deze week nieuw project begonnen voor jongeren die overdag werken en s’avonds computerlessen en Life skills willen volgen. Erg spannend of het gaat lopen en je hoort er meer over.

Gezelligheid moet je opzoeken, daarom is het belangrijk om in de vrije tijd ook bezig te blijven. Ook op cultureel gebied, vind ik. Woensdagavond naar een soul en jazzavond geweest in het theater. Wat kunnen ze dansen; het dak ging er bijna af. Het begon om 7 uur en 11 uur was het nog niet afgelopen, toen zijn we maar weggegaan. Vrijdag met iemand, een Belgische naar een lunch geweest georganiseerd door het Belgisch Consulaat. Er werd Frans, Engels, Afrikaans en Belgisch gesproken; ja, de Belg spreekt vele talen.

Intussen is het hier de laatste 2 dagen echt herfst geworden, veel wind en heel veel regen. De regen is nog steeds nodig en in de kerk danken ze ervoor, maar van mij mag het wel minder.

De kinderen hebben hier schoolvakantie en dus is er al die weken een Holiday programma , zodat ze toch bezig blijven. Er is een leuk en afwisselend programma samengesteld en de opkomst is meestal hoog. Maar het moet niet teveel regenen anders komt er niemand, vele te koud.

De jongeren die computerlessen ed. Hebben gaan voor een opdracht naar het Red Location museum in New Brighton, erg interessant. Maar omdat het openbaar vervoer voor hen zo ontzettend duur is, regelen we samen wat auto’s om ze te brengen en te halen. Ook leerzaam voor ons trouwens en zo komen we nog eens ergens.

Zaterdag de Fancy Fair bij de kerk, Grotestraat 70 in Nijverdal. Vele weten het intussen dat de FF er is, maar ik zeg het toch nog een keer. Kom rustig met een lege maag want er zijn zoveel lekkere dingen te koop; vooral de pannenkoeken zijn superlekker.

Sinds een aantal weken is er een stagiaire uit Boekelo bijgekomen en hij wil zijn dialect oefenen, wat niet echt lukt. Maar goed hij doet zijn best.

Tot slot; dinsdag staat er een artikel van Ready 4 Life in het Twentsch Volksblad.

Ik wens jullie een goede week met veel mooi weer.

10 opmerkingen:

  1. En niet meer naar een Afrikaanse klucht waarvan je de slappe lach kreeg ;-) Ik ben benieuwd naar de FF! Ik beloof een uitvoerig verslag.Lekker loop, groetnis Xio

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En we gaan veel foto's maken natuurlijk. Wie weet tikken we nog een leuke badmuts op de kop voor jou. Dan geven we die wel mee aan Jacco en Mawethu en je weet, een gegeven paard .....
    liefs, Johanna

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Janny, wat een uitvoerig verslag. Mooi dat je naast het werken ook nog tijd hebt voor culturele en gezellige dingen. We zijn benieuwd naar de fancy fair, nooit eerder geweest.Jammer dat het herfstig is bij jullie, hebben hier net een wisselvallige periode achter de rug, maar de komende twee dagen lekker warm!!
    Fijne week, liefs Henk en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Janny

    Jij wenst ons een goede week met mooi weer: et voila.........het is mooi weer. Thanks:)

    liefs Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  5. heb je in het verleden enige tijd in Amsterdam gewerkt?
    grtn
    winfried

    winfried_bij@hotmail.com

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Janny,

    Lekker je verhaal zitten lezen terwijl bij jou de regen tegen de ramen klettert hebben we hier tropische temperaturen.
    Wij zullen ervoor zorgen dat we vrijdagmiddag op de school zijn. Leuk, om nu jouw vrienden te leren kennen.Er zal een verslag volgen.

    Enne... je stond mooi in de krant. Leuk artikel geworden.

    Heel veel groeten,

    Jan en Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Hoi Janny,

    Weer een mooi verhaal , maar ook een goed artikel
    met foto in de krant. Er zullen zeker veel mensen komen. Vanuit een heel warm Nijverdal
    groetjes van Hein en Hanneke

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hallo Janny,
    We hebben je verhaal in het Twents Volksblad gelezen. Hartstikke mooi dat het daar zo goed gaat. We hopen natuurlijk dat de fancy Fair flink wat geld opbrengt zaterdag. Goed voor jou project.

    Gerry en Gert

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi Janny,
    Niet eens in Nijverdal en toch in de plaatselijke krant. Hoe doe je dat toch?
    Het is een leuk artikel met een mooie foto(zonder badmuts).
    Hangen de slingers voor vrijdag al?
    Drukkie van ons.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Liewe Janny,
    Van harte geluk met jou verjaardag.Wat pret dat dit goed met jou gaat.Leuke, opwindende stories en pragtige foto's.Trouen's lekker stukkie in die kourant.Ek gaan vanmiddag jou vriende Jacco en Mawethu ontmoet by die Wingerd.
    Fije dag en 'n goeie naweek.
    Veel liews en een dikke zoen van Ansjela...

    BeantwoordenVerwijderen