vrijdag 23 december 2011

Bijna Kerst


Het is bijna Kerst en de vakanties zijn al begonnen hier. Het is erg druk in PE in het bijzonder aan het strand. Maar ook in de shoppingmalls is het druk, druk. Maar in vele townships is het ook druk met mensen die niet kunnen winkelen omdat er geen geld is. En waarom zou je een winkel bezoeken als je niets te besteden hebt.

Deze week bezig geweest met pakketjes rondbrengen van de Rotary club naar tehuizen.Tehuizen voor weeskinderen, kindertehuizen, tehuis voor ouderen en noem maar op. Er waren maar liefst 3200 presentjes verdeeld over 6 Rotary Clubs en gekocht door de mensen zelf uit PE. Dan hebben we het nog niet over de kerken die ook cadeautjes ingezameld hebben voor jong en oud. En er zijn wat tehuizen in Port Elizabeth en waar de nood hoog is.

Moet zeggen dat je als je in de tehuizen komt er wel een kerstgevoel van krijgt, niet om de kerstman te spelen maar om te zien hoe blij ze er mee zijn. De ouderen stralen als ze een stuk chocola of een zeepje zien. Geweldig om te zien. Ze wonen in kleine huisjes en een iemand nodigt mij uit om zijn huis van binnen te bekijken. Het ziet er erg netjes en goed uit. Niet groot maar ze wonen wel op zichzelf en ze hebben het naar de zin. Ze kijken nieuwsgierig naar ons als we met de auto het pleintje op komen rijden. Wat komen die 2 dames doen? Daar zijn ze al snel achter want ze vragen direct en natuurlijk waar we vandaan komen. Maar de dank is groot. God bless you and your family and friends. Baie dankie

Veel jongeren laten hun verven in deze tijd want het is vakantie en volop feest. Er zijn veel festivals en wat nog meer aan het strand. Velen gaan ook naar hun familie in andere steden, soms wel 4-5 uur rijden. De familie zien ze maar een paar keer jaar want transport is duur, dus iedereen is uitgelaten en blij dat ze ouders, broers en zussen gaan zien.

We hebben ook kerstkaarten gemaakt van de kinderen in de township en dat was echt geweldig. We kennen de kinderen en we hebben ze allemaal een rode muts gekocht. Met muts op de foto en ze mogen ‘ m houden. De foto’s zijn gratis te bestellen, ga naar de website www.ready4life.nl voor meer info. Na de vakantie gaan we proberen om meer kaarten te maken , ik houd jullie op de hoogte.
Heb het huis de hele week voor mij alleen, wel wennen hoor maar ook wel fijn. Zaterdagavond naar de RK kerk voor de mis en zondagochtend naar mijn”eigen” kerk om 8 uur en dan gaan we even weg voor een paar dagen met de auto. We blijven in de buurt ong. 6-8 uur rijden want er is hier nog zoveel moois te zien.

Tot slot wil ik iedereen hele fijne en gezegende dagen toewensen. Speciaal voor de mensen die het moeilijk hebben in deze periode om welke reden dan ook. Het kaarsje zal voor jullie branden morgenavond en in gedachten ben ik bij jullie.
Een warme groet van Janny

14 opmerkingen:

  1. Wat mooi om te lezen dat het zo goed met je gaat!!ga jou zeker missen morgenavond met kerstnacht!!ik wens jou ook fijne dagen een geniet van je vakantie!!liefs peet

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Janny

    Altijd weer leuk om je blog te lezen.
    ik wens jou ook fijne Kerstdagen en alvast een goed en gezond 2012.
    Geniet van je vakantie:)

    dikke kus Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Janny,

    Vanuit een druilerig Nijverdal wensen we jou sfeervolle fijne kerstdagen toe en een bruisend 2012. Maak er weer een mooi jaar van.

    Heel veel groeten,

    Jan en Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Gerrit van der Kolk23 december 2011 om 17:41

    Ha die Janny,

    Een hartelijke groet uit de Kruidenwijk. Een goede Kersttijd gewenst en heel veel warmte en liede in 2012!

    Janny & Gerrit van der Kolk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hallo Janny,

    Hier een berichtje uit regenachtig Nederland, ook hier geen witte Kerst,We wensen jou gezegende en goede Kerstdagen toe,

    Hartelijke groeten,
    Jan en Bea Bloemhof

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lieve Janny,

    In gedachten zijn wij ook bij jou. In het echt was natuurlijk beter.....
    Hele fijne dagen en een heel goed 2012!
    Het zal ook dit keer weer een bijzonder jaar voor jou worden. Nu door terug te gaan naar 'waar jouw huis woont'.

    Liefs,
    Rinus en Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Lieve Janny,
    Wat een mooi en warm verhaal weer. Ook wij gaan morgenavond naar de kerk en zullen uiteraard ook met onze gedachten bij jou zijn. Wij wensen je dan ook hele fijne kerstdagen en een gezond maar vooral gelukkig 2012 toe.
    Fijne vakantie en vele lieve groeten van

    Lenie en Jan

    BeantwoordenVerwijderen
  8. hoi zus,

    Jij ook hele fijne dagen,en ingedachten zijn we bij elkaar.Geniet nog maar fijn deze laatste weken in Z.A. Liefs Herman en Nanja

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Hoi zus
    Wat fijn dat de mensen zo blij van jullie worden
    met kleine attenties wij wensen jullie dan ook allemaal
    hele fijne kerstdagen toe
    liefs van
    Frans en Gerrie

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hi Janny,

    Er klinkt zoveel liefde door in je berichtje richting de mensen in Zuid-Afrika en de mensen hier in NL! Heel goed om te zien. Leuk weer om je verhaal te lezen, geniet van de kerstdagen en natuurlijk de jaarwisseling!

    Groetjes aan de anderen,
    Wilke

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hallo Janny,
    Hier je oudste zus, hele fijne feestdagen en geniet van de vakantie. mooi verhaal weer,wat fijn om dat allemaal te kunnen doen.mensen blij maken.
    Dikke kus Truus en Sjoerd

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Janny, Vanuit Nijverdal van ons hele gezin
    (zitten aan tafel) een hele fijne vakantie gewenst.Dikke kus van ons allen.
    Marieke Thijs Lieke Petra Arjan Anouk Pim Hein enHanneke.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hallo janny,

    een beetje later dan je gewend bent van ons, een warm verhaal om te lezen. Geniet lekker van je vakantie.
    Liefs uit Bathmen, Henk en Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hallo Janny,

    Inmiddels ben ik al weer een paar maanden terug uit PE, maar met enige regelmaat speur ik nog wel even jouw blog af om te lezen hoe het met je gaat! Leuk om alle verhalen te lezen. En ja, lichtelijk jaloers dat het daar zulk heerlijk weer is en wij het hier moeten doen met grijs miezerweer. Ik hoop dat je fijne kerstdagen hebt gehad en ik wens je een mooie jaarwisseling! Geniet van je laatste weken in PE!

    Groetjes, Elin

    BeantwoordenVerwijderen