zondag 13 november 2011

Filmen, verhuizen en meer


Vorige week mijn ticket verlengd en nu vlieg ik 23 januari terug naar Nederland. Een vliegticket verlengt kost, net als de vorige keer, erg veel tijd. Maar ze zijn zo vriendelijk en de jongen die mij helpt zegt wel –tig keer: Sorry dat het zolang duurt. Maar goed je kunt je druk maken maar dat heeft geen zin.

Vorige week weer job interviews gedaan. Het sluit aan bij de computercursus en life skills en. Jongeren maken hun eigen CV en geven aan naar welke baan en welk bedrijf ze willen solliciteren. 2 personen stellen de vragen, waaronder mijzelf en een van de vragen is wat ze over 5 jaar willen doen. En bijna iedereen zegt dat ze manager willen worden? De reden hiervan is geld, ze hebben geen idee wat het betekent.

Ook wilde een student graag komen werken bij Aspen, als administratief medewerker. Aspen is een bedrijf waar medicijnen worden gemaakt. Toen ik vroeg waarom ze geïnteresseerd was in Aspen, zei ze het bedrijf interesseert me niets maar ik wil zo graag administratief medewerkster worden. Als je tijdens het interview vraagt wat ze over 5 jaar willen doen, zeggen ze meestal Manager. Waarom wil je manager worden? Omdat ik veel geld wil verdienen. Tja, er valt nog veel te leren voor deze jongeren, maar de motivatie om verder te willen is er.
Deze week is er de verhuizing naar het nieuwe vrijwilligershuis in de buurt van het Ready4Life kantoor. Er is veel geverfd en geklust en het resultaat mag er zijn. De meiden en sinds vorige week ook een jongen zijn er blij mee en iedereen is bij de verhuizing. Goed voor het teambuilding gevoel.

Maar ook ik moet het huis uit. Het huis is gehuurd en de eigenares heeft een zoon die 2 maanden naar PE komt met zijn gezin. Maar ik heb intussen vrienden gemaakt en die gaan 2 maanden naar Nieuw Zeeland op bezoek bij een huis. Ze willen graag mensen in hun huis in deze periode en wij hebben aangeboden hiervan graag gebruik van te willen maken. Zo simpel gaat het; ook weer opgelost.
Mijn nieuw adres per 1 december is het kantoor:
Ready4Life
19 Caithnessroad, Walmer
6070 Port Elizabeth
South Africa

Dan is er een man uit België, hij is cameraman, om een promofilmpje en een documentaire te maken. Hij heeft zichzelf aangeboden en R4L maakt er graag gebruik van. We zijn samen al de hele week op pad geweest, om te filmen en het is erg leuk om te doen. Ik kom weer op nieuwe plekken, ontmoet weer nieuwe mensen en zie mooie dingen gebeuren.

Zo ontmoeten wij een Nederlands echtpaar die al een aantal jaren in PE zijn en een aantal projecten runnen. Ze zijn de projectmanagers. Het ene project biedt onderdak aan baby’s die te vondeling zijn gelegd en kinderen die noodgedwongen uit huis zijn geplaatst. Voor de baby’s wordt gezocht naar een adoptiegezin en voor de kinderen is hulp. Kinderen gaan soms terug naar huis met de nodige begeleiding ook voor de ouders, maar dat lukt niet altijd natuurlijk.

Het andere project is in de township en is voor dagopvang en zaterdag zijn er spelprogramma’s, als je de kinderen bezig ziet; de een zit lekker plaatjes te kijken uit een boekje, anderen zijn samen spelletjes aan het doen. Ieder kind vind dezelfde dingen leuk, waar ook ter wereld je ook geboren bent. Ze genieten en wat lijkt het simpel om een kind op deze manier bezig te houden. Maar de realiteit is vaak anders. Het zijn mooie projecten en het Nederlandse stel verteld erg gedreven en vinden het fijn om weer eens een dagje Nederlands te praten. Deze week gaan we verder met filmen, we volgen een paar dagen een meisje op school, thuis en op straat en een leraar.

Verder deze week 4 nieuwe vrijwilligers van het vliegveld ophalen en alles wat erbij hoort, woensdag een dag op pad en verder helemaal opnieuw beginnen met een nieuwsbrief die af was maar weg is. Dus mag ik opnieuw beginnen.
Het is een sombere dag in PE, het weer is lekker maar het regent zachtjes.

Ik wens jullie een mooie week en maak er wat bijzonders van
Een zonnige groet uit een miezerig PE.
Janny

14 opmerkingen:

  1. Hoi Janny

    Wat een lange blog. Leuk!!!
    Balen dat je de nieuwsbrief kwijt bent, maar niks aan te doen.
    Ik weet zeker dat jullie het leuk zullen hebben in het nieuwe onderkomen. Maak er wat van.
    Stef en ik vonden het super leuk om je afgelopen week op skype te spreken en weer eens te zien!!!
    jij ook een fijne week en succes met alles
    dikke kus en knuffel van Stef en Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gaaf weer je verhalen te lezen Janny. Knap dat je dat verhaal in het engels hebt verteld!
    Be blessed! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Janny,
    Wat een veranderingen de laatste weken,maar jij bent flexibel.Leuk dat er zoveel afwisseling is.Fijn dat je enthousiate mensen tegen komt die weer andere projecten hebben.Helaas je brief is zoek,misschien krijg je nieuwe inspiratie,succes met je werk.Heel veel lichtpuntjes.
    gr.Ria en Henk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo janny,
    wat een lekker lang verhaal en wat gebeurt er telkens veel in een korte periode. Kan me voorstellen dat je je geen minuut verveelt.Fijn dat er zoveel enthousiaste mensen zijn die zich inzetten voor het goede doel. Ben benieuwd naar het promofilm. Zou leuk zijn om dat te kunnen zien. Jullie zullen je vast wel weer thuis voelen op de nieuwe plek,. gelukkig dat dit op het goede dit voorbijkwam.
    Het was hier zonnig vandaag, maar koud.BRR.
    Fijne week en een dikke knuffel Siem, Henk en |Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
  5. O, wat zou ik graag even om het hoekje willen kijken in het nieuwe huis!
    En ik ben dus niet de enige die een verhaal kwijt raakt op de computer. Ontzettend balen, maar dit overkomt je geen tweede keer.
    xxxJohanna

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dag Janny,

    Na het lezen van je blog heb ik het gevoekl weer helemaal bijgeoraat te zijn.
    Geen idee of we straks ook in Birma je blog kunnen lezen. We gaan het wel proberen.

    Hier in Huize Rosman is alles nu klaar en ingesteld op onze reis. Nog een nachie in ons eigen bed en dan staan er wekenlang andere bedden voor ons klaar... hoop ik -:)

    Heel veel groet'n,

    Jan en Ada

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Janny, wat fijn dat er een docu/promotie film wordt gemaakt! X Xio

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Hey Janny,

    Wat een belevenissen in PE....blijf geniet van al dit moois.
    Trouwens ben wel benieuwd naar het filmpje....misschien kun je een nieuwjaarsgroet maken voor KiZ????

    Groeten,
    Roy

    BeantwoordenVerwijderen
  9. hallo Janny,

    Wat fijn dat het goed met je gaat, fijn dat je het zo naar je zin hebt... mooi om te lezen hoe jou leven daar is, hier in Holland is de Sint weer aan aangekomen, en worden de dagen weer korter...
    fijne week verder,
    groetjes uut vroomshoop

    Bea Bloemhof

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heey hallo Janny,

    Hier een berichtje van de Black Beauty's van het Ravijn.
    Wat fijn dat je het zo naar je zin hebt,de foto's vinden we ook geweldig geniet nog maar volop en dan weer naar huis komen 23januari wachten we met spoed af. Witte piet kunnen we je niet meer noemen !!!!!
    Veel liefs Angela & Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  11. ha Janny,
    Wat een leven, lekker afwisselend
    Hier is het koud, dus geniet nog een paar maanden van het lekkere weer
    Trouwens is hier is het ook al behoorlijk in kerstsfeer gehuld
    Wij zitten er middenin
    Voor het raam de grote boom met de kerslichtjes
    Mooi makkelijk, hoef ik ook geen kerstboom te plaatsen
    Groetjes en werk ze, Mineke

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ha die buuf Janny,
    Wat fijn dat het jou zo goed gaat in P.E.
    Hier gaat alles ook goed.
    23 januarie kom jij terug naar Nederland, wat gaat het allemaal toch snel, niet dan.
    Wij

    Groeten van jou buren, Jan, Harriette, Marieke en Nick.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Oeps hier ging iets mis.
    Wij wilden jou nog heel veel plezier en gezelligheid toewensen de komende weken.

    Jan, Harriette, Marieke en Nick.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Hoi Janny,
    wat zal dat een gek idee zijn: dat je tijd daar in PE er al weer bijna op zit...., ben benieuwd of het makkelijk zal wennen als je weer terug bent...;-)
    Ik wens je alvast hele goede feestdagen, we leven al weer in Adventtijd!
    groetjes, ook van Egbert,
    Kirsten

    BeantwoordenVerwijderen